Monday, 6 February 2012

Program Maulidur Rasul

Alhamdulillah..semalam dapat sama2 menjayakan sambutan Maulidur Rasul, di Pantai Dalam bersama student2 Abi..Diantara Aktiviti yang kami buat, tazkirah dari abi sendiri,berselawat,jamuan makan,dan menziarah kubur.. Tujuan Sambutan ni adalah semata2 untuk memperingati keputeraan Nabi Muhammad s.a.w, mengimbas kembali perjuangan beliau dalam suka duka memperjuangkan agama Allah. Walaupun sambutan yang terlalu sederhana,tapi cukup meninggalkan kesan di hati kami semua.

Rasulullah dalam mengenangmu..
Kami susuli lembaran sirahmu..
Pahit Getir Perjuanganmu
Membawa cahaya kebenaran..

Engkau taburkan Pengorbananmu..
Untuk umatmu yang tercinta..
Biar terpaksa tempuh derita
Cekalnya hatimu menempuh ranjaunya..

Haa..kan dah nyanyi..!!menghayati lirik ni pun cukup menyentuh perasaan kan.. berbalik pada cerita aku tadi, kalau kita semua tahu, banyak sangat kelebihan dan pahala sekiranya kita sama2 menyambut maulud nabi ni. Mudah2an apa yang kita lakukan diberkati Allah..

Ni ada sikit gambar yang aku nak kongsi semasa program tu..tapi ada banyak part yang tak sempat aku nak amek..hehe..nak citer panjang2 takut boring,so cuci mata je la tengok gambar2 ni..








orang kuat setiap kali abi dan umi buat program..tak meriah takde bucuk2 ni..!

sempat posing lagi la makngah dan mak yang adam ni!!!


aktiviti akhir,menziarah kubur..


otw balik adam da out..haha!!













When life gives you a hundred reasons to cry, Show life that you have a thousand reasons to smile

1 comment:

Mine and Me said...

serunya hari maulid nabi Muhammad SAW

nice post ^_^

CopyRight © Segala Yang Tercatat di atas adalah Hak Milik diarinadiaa.blogspot.com