Friday, 11 May 2012

Debar dan Gembira..Terima Kasih Allah..

Dah bersawang jugak le belog aku ni..tak tahu kenapa sejak kebelakangan ni rasa macam malas je nak hapdate belog..ehh..tapi bukan bermakna aku da tak nak berbelog ye,,cuma masa dan mood tak mengizinkan..'boleh cemtu....'

Tapi hari ni excited sebenarnya nak berkongsi rasa..sepatutnya nak post semalam semalamnye...ok2..makin merapu2 mukadimah aku ni.

Betul kan,, manusia hanya merancang..tapi kena ingat Allah merancang dan jugak menentukan..dan Allah la sebaik2 perancang..  Sejak Adam lahir,aku memang amek perancang dengan menggunakan suntikan..(3 bulan sekali).. 1st, sebab memang aku nak jarakkan kehamilan, sekurang2nya sampai adam berumur 4 atau 5 tahun. 2nd, aku belum ready sepenuhnya..(tak tau la nak bgtau mcm mana, ready dari segi apa ye..hehe).. tapi sejak kebelakangan ni, ramai kawan2 yang tanya bila nak tambah, dan ada jugak yang menakutkan aku walaupun sebenarnya ada betul fakta mereka, kalau amek perancang lama sgt, takut nanti dah stop merancang, susah nak dapat anak atau makan masa yang lama...fuhh!

Dan ditambah dengan permintaan yang sangat tinggi dari buah hati aku yang kecik sorang ni..konon2 nak jadi abang..alahai... 

Jadi dengan azam yang kuat, aku pun stop kan suntikkan tu pada last period febuari atau mac hari tu..lagipun aku rasa, tak mungkin akan sangkut, sebab aku pernah dengar orang cakap (ntah betul atau tak), kalau dah lama sangat amek perancang, bila dah stop, makan masa nak stabilkan hormon tu..jadi aku berkira2 paling tidak kalau ada rezeki yang kedua pun tahun depan...

Ok..ni aku tak nak berpanjang2 sangat.. sebenarnya dah beberapa hari aku lewat period,tapi itu tak menjadi masalah sebab sebelum ni pun adakalanya aku memang lambat datang period. cuma yang menjadi kan aku tertanya2, perut dah semakin krem, rasa dah ada tanda2 nak period, badan tak sedap, tapi period tak keluar2.. jadi aku mengambil keputusan, nak suka2 buat UPT (Urine Pregnancy Test)..haa..2 line...biar betul..sambil termangu2 dalam toilet.. masa tu tak ada perasaan apa..takut2 silap..terus aku gi klinik dan buat pemeriksaan yang sama.. Alhamdulillah..memang aku pregnant!, tapi kehamilan yang terlalu baru.....

Perasaan??memanglah terkejut,sebab tak menjangka terlalu awal.....tapi sebenarnya gembira la kan....dan orang yang terlalu gembira adalah 2 orang buah hati aku tu.. Apapun Ya Allah..Terima Kasih atas nikmat dan rezekiMu.

Bagi sesiapa nak check due date, boleh Klik Sini








When life gives you a hundred reasons to cry, Show life that you have a thousand reasons to smile

7 comments:

Anis said...

wah tahniah nadia. Saya dulupun mcm awak masa pregnant anak kedua. mmg tak sangka stop jer amik pil terus lekat. salam kenal ye jemput dtg blog saya

http://anisvitashop.blogspot.com/search/label/Vitamin%20untuk%20ibu%20hamil

As Shaari said...

wah...congrats...
your desire dh tercapai...

feel free follow my blog k..

//asshaari.blogspot.com

deno said...

tahniah akak! by the way... deno dah folow sini :)

aini shahroni said...

congrats kak!!
rezeki itu kalau dh tiba masanyew mmg akan dtg juga..
alhamdulilah..

http://nurainishahroni.blogspot.com/

Nur Ezqy said...

Anda mencari pregnancy(UPT) dan Ovulation (OPK) test murah?
Hanya RM1/pcs
lawati blogshop: http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com

beloGIsam said...

tahniah,, salam kenala,, belogisam mengiktuti disini

tenku butang said...

done follow sini no. 200
sudilah kiranya follow me back yea..
he2.. salam kenal.. keep in touch yea..=)

http://tengkubutang@gmail.com/

dan my 2nd blog
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

CopyRight © Segala Yang Tercatat di atas adalah Hak Milik diarinadiaa.blogspot.com